"Ahol a jólét megtelepszik, onnan nehezen áll tovább." Andersen, Hans Christian

Benczúr Gyula festménye


Tárgy kelte: 1883. 01. 01.
Tárgy illetékességi helye: Budapest
Beszerzés módja: AEGON Archívum

Benczúr Gyula 1857-es festményének másolata az Első Magyar Biztosító Társaság megalakulásáról. Benczúr ezt a festményét fejezte be először miután visszatért Magyarországra. A másolat 1883-ból való.

Beküldő/tulajdonos neve: Adminisztrátor

Hozzászólások:

Trunkó Barnabás: 2009-03-24 15:06:57
A festmény a magyar biztosítási szakma legértékesebb rekliviája lehetne, ha a háború alatt nem kallódott volna el. A művészettörténészek úgy tartják, hogy a kép nem az EMABIT alapításának évében (1857) készült, hanem később, és folyamatosan. A festő arra törekedett, hogy mindenki szerepeljen a képen, aki az alapításnál is szerepet játszott. A kép középpontjában: Deák Ferenc, a "Haza bölcse". Reménykedünk, hogy a kép egyszer még előkerül egy távoli gyűjteményből.

Fehérné Tóth Magdolna: 2011-02-13 10:15:18
Tisztelt Biztosító! A birtokomban van egy régi fénymetszet (heliogravure) a Pallas-nyomda Budapest készítésében, amely Benczúr Gyula fenti festményéről készült. Egy szakadozott szélű hártyapapíron keresztül a festményen lévő személyek is azonosíthatóak a számozás alapján. Érdeklődésük esetén a fonix437@gmail.com e-mail címen elérnek. Üdvözlettel: Fehérné Tóth Magdolna

Szólj hozzá Te is:

Név:
Biztonsági kód:
Írd ide a biztonsági kódot:
<< Vissza

2 szavazat

Küldd Tovább
impresszum| adatvédelmi elvek| felhasználási feltételek| oldaltérkép| súgó